1. Preskočite na izbornik
 2. Preskočite na sadržaj
 3. Preskočite na podnožje

CAD Specijalist

Sadržaj programa obrazovanja

za detaljan opis kliknite na naziv seminara

Jeste li znali?

Autodesk, proizvođač najpoznatijeg alata za 2D i 3D crtanje na računalu – AutoCAD, sa svojih 9 milijuna korisnika širom svijeta postavio je svjetski standard u tehničkom dizajnu i projektiranju

Uvod

Informatička podrška je danas gotovo neophodna u svim segmentima života, pa tako i u projektiranju i dizajniranju bilo koje vrste. CAD programi (Computer Aided Design) nezaobilazni su dio svakog projektnog ureda zbog svojih velikih i neprestano rastućih mogućnosti. Izrada 2D crteža i 3D modela, vizualizacija i animacija postali su sastavni dio svakog projekta, dok komunikacija preko Interneta uvelike ubrzava proces projektiranja, te poboljšava koordinaciju između projektanta, investitora i tima na terenu. Potreba za CAD specijalistima vrlo je velika u većini modernih tvrtki koje se bave projektiranjem, proizvodnjom, planiranjem... Korištenje računala za izradu tehničke i proizvodne dokumentacije kao i građevinskih planova, nacrta i sl. smatra se zahtjevnijim projektantskim zadatkom koji je zbog toga povjeren malobrojnim CAD stručnjacima. Brzina i preciznost izrade kao i jednostavna mogućnost manipulacije i arhiviranja gotovih dokumenata i njihovog kasnijeg ponovnog korištenja predstavljaju glavne razloge koji CAD čine neizbježnim.

Cilj

Osposobiti polaznike za samostalan rad u poslovima izrade i ažuriranja tehničke dokumentacije koja se koristi kao dio projekta, radioničkog ili izvedbenog plana u industriji, izrade planova gradnje i nacrta u građevinarstvu te crtanja električnih shema i blok dijagrama.

Potrebno predznanje

Nije potrebno

Trajanje programa

130 školskih sati (120 sati predavanja i 10 sati vježbi s izradom seminarskog rada)

Uvjerenje

Uvjerenje o usavršavanju, javni dokument kojim se zvanje upisuje u radnu knjižicu; Autodesk Certificate of Completion

Vrsta obrazovanja

Usavršavanje

ECDL Operater

 

Jeste li znali?

Čak 74 % radnih mjesta otvorenih na portalu MojPosao.net kao jedan od osnovnih uvjeta imaju poznavanje rada na računalu

Uvod

Svjesni ste da je kvalitetno korištenje računala neophodno kako biste bili produktivniji na poslu. Svjesni ste i toga da je danas gotovo nemoguće pronaći posao ukoliko nemate adekvatna informatička znanja.

Ovaj program obrazovanja obuhvaća danas najpotrebnije alate i područja koje diktira današnje tržište rada. 

Namijenjen je i prilagođen osobama bez imalo znanja o računalima, a koje će se po završetku školovanja naučiti samostalno služiti računalom i Internetom te će vrlo kvalitetno moći raditi u danas možda dva i najraširenija alata za pisanje dokumenata te tabličnim kalkulatorom MS Word i MS Excel.

Kao potvrdu svoga znanja, nakon položenih ispita na kraju edukacije dobivate međunarodno priznat ECDL certifikat, kao i upis zvanja u radnu knjižicu. Uz ovaj program obrazovanja u trajno vlasništvo dobivate i vrijedne knjige iz Algebrine ECDL biblioteke koje su od strane informatičkih stručnjaka ocijenjene kao najbolje na hrvatskom tržištu. Polaganje ispita također je uključeno u cijenu.

Cilj

Osposobiti polaznike da samostalno obavljaju poslove na računalu, kao što su unos podataka i obrada teksta, izrađivanje grafičke dokumentacije manjeg stupnja složenosti, izrađivanje tablica, grafikona, kalkulacija te korištenje Interneta.

Potrebno predznanje

Nije potrebno

Trajanje programa

120 sati (2 mjeseca nastave sa 3-4 sata dnevno, radnim danom)

Uvjerenje

- Uvjerenje o osposobljavanju, javni dokument kojim se zvanje upisuje u radnu knjižicu
- ECDL Start diploma

Vrsta obrazovanja

Osposobljavanje

ECDL Specijalist

Jeste li znali?

75 % nezaposlenih polaznika tečaja pronašlo je posao nakon odslušane nastave i položenog ECDL ispita 
Izvor: MojPosao 2008.

Uvod

Čuli ste za ECDL diplomu, željeli biste steći uvjete za nju, no ne znate kako započeti. Upravo smo za Vas osmislili program obrazovanja koji obuhvaća sve seminare koji su Vam potrebni kako biste stekli cjeloviti ECDL certifikat. Vaše je samo da upišete edukaciju, a ovaj novo osmišljeni program će Vam omogućiti da budete potpuno pripremljeni za polaganje ECDL ispita. Osim što ćete na kraju steći cjeloviti ECDL certifikat imat ćete iznimno puno znanja iz područja izrade i obrade teksta (MS Word) tabličnih kalkulatora (MS Excel) izrade prezentacija (MS Powerpoint) izrade baza podataka (Access). Vjerujemo da ćete upravo kroz ovako osmišljen program na najjednostavniji način doći do ECDL certifikata. To Vam garantira preko 10.000 zadovoljnih polaznika godišnje te najkvalitetniji predavači i nastavni materijali iz Algebrine ECDL biblioteke.

Cilj

Osposobiti polaznike da samostalno unose i obrađuju tekst, izrađuju tablične kalkulacije, služe se Internetom, izrađuju i dizajniraju baze podataka, te izrađuju prezentacije.

Potrebno predznanje

Nije potrebno

Trajanje programa

130 sati (2,5 mjeseca nastave sa 3-4 sata dnevno, radnim danom)

Uvjerenje

- Uvjerenje o usavršavanju, javni dokument kojim se zvanje upisuje u radnu knjižicu
- ECDL Core diploma

Vrsta obrazovanja

Usavršavanje

Grafički dizajner

Jeste li znali?

Više od 90 % dizajnera i kreativnih profesionalaca koristi Adobe Photoshop® kao glavni alat u svom svakodnevnom radu. 
Izvor: Adobe

Uvod

U eri komunikacija i razmjene informacija osnovno je biti primijećen. Upotrebom računala izgradnja vizualnog identiteta poprima nove dimenzije i nude se nove kvalitativne mogućnosti. Obrazovni program grafički dizajner osposobljava kandidate za upotrebu računala i računalnih aplikacija za grafičko izražavanje. Počinje se usvajanjem osnovnih znanja rada i upotrebe računala, preko računalnih aplikacija za grafičko izražavanje i obradu fotografija, do završnog stupnja pripreme za tisak i izrade brojnih praktičnih vježbi. Uče se općenite i specijalne tehnike grafičkog izražavanje potrebne svim radnim profilima koji se dotiču grafike, bilo u obliku ilustracija, crteža, fotografije, teksta, likovne umjetnosti, grafičkog, tekstilnog ili drugog dizajna.

Cilj

Osposobiti polaznike da se uz pomoć računala samostalno bave likovnim uređivanjem knjiga i časopisa, kalendara, promotivnih materijala, posjetnica, plakata, osmišljavanjem vizualnog identiteta tvrtki (dizajniranjem logotipa, memoranduma, posjetnica i koverti). Također, po završetku seminara polaznici su sposobni za samostalno izvođenje prijeloma i pripreme za tisak.

Potrebno predznanje

Poznavanje rada na PC računalu ili seminar P01: Osnove PC računala i MS Windows

Trajanje programa

160 sati (2,5 mjeseca nastave sa 3-4 sata dnevno, radnim danom)

Uvjerenje

Uvjerenje o osposobljavanju, javni dokument kojim se zvanje upisuje u radnu knjižicu, Adobe Certificate of Achievement: Adobe Prepress Operater

Vrsta obrazovanja

Osposobljavanje

Knjigovođa

Sadržaj programa obrazovanja

za detaljan opis kliknite na naziv seminara

 

Zašto je Algebra najbolji odabir?

 • Upis zvanja u radnu knjižicu
 • Naglasak na primjerima iz prakse
 • Svaki polaznik dobiva knjižicu popusta kojom ostvaruje popuste od 5-20% na pojedine seminare.

Jeste li znali?

Svake godine u Hrvatskoj se otvori gotovo 10.000 novih tvrtki koje moraju voditi knjigovodstvene zapise u skladu sa zakonom, što stvara veliku potražnju za kvalifi ciranim knjigovođama i samostalnim knjigovođama. 
Izvor: vjesnik.hr

 

Uvod

 

Knjigovodstveni službenici ili knjigovođe izrađuju, ispostavljuju, ažuriraju, vode i arhiviraju financijsku i nefinancijsku dokumentaciju u raznim institucijama u državnoj upravi, u nevladinim organizacijama, u financijskim institucijama kao što su banke, štedionice i osiguravajuća društva te u poduzećima s proizvodnom, uslužnom ili trgovinskom djelatnošću. Nakon obrade podataka, knjigovođe sastavljaju izvješća kojima se služe interni korisnici (zaposleni, management) i eksterni korisnici (vlasnici, banke, poslovni partneri, ulagači, revizori, vladine organizacije i dr.).Kako se radi o obradi velike količine podataka, uvođenje informatičke tehnologije, odnosno računala s odgovarajučim programom, u uredsko i ostala poslovanja koja su u izravnoj ili neizravnoj vezi s knjigovodstvom znatno olakšava poslove knjigovođa. Sve se više poduzeća koristi opremom i informaciskim sustavima u kojima se dokumenti i podaci pohranjuju tako da budu drzo i neposredno dostupni knjigovođama, ali i drugim korisnicima ovih podataka.

 

 

Cilj

Osigurati polazniku potrebna znanja i vještine za obavljanje posla knjigovođe u modernom poslovnom okruženju. Kroz program obrazovanja polaznik će upoznati rad na računalu te nteoretsku i praktičnu osnovu knjigovodstva te će po završetku programa biti u stanju voditi poslovne knjige u knjigovodstvenom servisu ili tvrtki uz nadzor ovlaštenog samostalnog knjigovođe.

Potrebno predznanje

Informatička znanja, posebno vladanje programima za obradu teksta i za izradu proračunskih tablica, te razvijenost matematičkih sposobnosti za knjigovođe su nužna pretpostavka za svladavanje sve složenijih tehnologija obrade podataka.

Trajanje programa

130 sati (2 mjeseca nastave)

Uvjerenje

Uvjerenje o osposobljavanju, javni dokument kojim se zvanje upisuje u radnu knjižicu

Vrsta obrazovanja

Osposobljavanje

Računalni operater


Sadržaj programa obrazovanja

za detaljan opis kliknite na naziv seminara

Jeste li znali?

Čak 74 % radnih mjesta otvorenih na portalu MojPosao.net kao jedan od osnovnih uvjeta imaju poznavanje rada na računalu

Uvod

Ovaj program obrazovanja namijenjen je i prilagođen osobama bez imalo znanja o računalima, a koje se po završetku školovanja žele samostalno služiti računalom i Internetom. Obuhvaća osnove rada s računalom i Windowse, Word – pisanje i obrada teksta, MS Excel – izrada tabličnih proračuna, te Internet i rad na mreži. Podršku nastavi čine i odabrane knjige iz Algebrine ECDL biblioteke, a kao završni certifikat polaznik dobiva upis zvanja u radnu knjižicu.

Cilj

Osposobiti polaznike da samostalno obavljaju poslove na računalu, kao što su unos podataka i obrada teksta, izrađivanje grafičke dokumentacije manjeg stupnja složenosti, izrađivanje tablica, grafikona, kalkulacija te korištenje Interneta.

Potrebno predznanje

Nije potrebno

Trajanje programa

120 sati (2 mjeseca nastave sa 3-4 sata dnevno, radnim danom)

Uvjerenje

Uvjerenje o osposobljavanju, javni dokument kojim se zvanje upisuje u radnu knjižicu

Vrsta obrazovanja

Osposobljavanje

Računalni programer internet aplikacija

Sadržaj programa obrazovanja

za detaljan opis kliknite na naziv seminara

Jeste li znali?

Programer i programer internet aplikacija zauzimaju apsolutno 1. mjesto najtraženijih zanimanja u kategoriji 'Računarstvo i internet' u proteklih sedam godina. 
Izvor: MojPosao.net 

Uvod

Prema posljednjim podacima broj korisnika Interneta u svijetu bliži se broju od 1.1 milijarde. To je ogromno tržište koje svakodnevno raste golemom brzinom, dobrim dijelom i zahvaljujući sve većem broju web orijentiranih aplikacija. Današnji rad na računalu daleko je napredovao i njegova osnovna značajka je prisutnost na internetu, što znači da nitko više ne radi na svojoj 'radnoj površini' ili Desktopu. Programiranje web orijentiranih aplikacija postalo je toliko popularno i zahvaljujući naprednim mogućnostima web preglednika unutar kojih se web aplikacije prikazuju. Po mnogima najbolji programski jezik koji je kreiran upravo na temeljima .NET arhitekture za razvoj web orijentiranih aplikacija je C# (C Sharp). C# je preuzeo sve prednosti i kvalitete Visual Basic-a i dodao ih na C++, zadržavajući njegovu moć i fleksibilnost. Sa novim .NET Framework 4.0 i ASP.NET 4.0 tehnologijom, Microsoft je otišao još jedan korak dalje, pruživši mogućnost web programerima izrađivati još kvalitetnije aplikacije uz dramatično smanjivanje pisanja koda.

Cilj

ASP.NET 4.0 je dio Microsoft .NET Framework 4.0 tehnologije, nasljednika revolucionarno nove razvojne platforme. Jedna od glavnih odlika ASP.NET-a je tehnologija nazvana “Web Forms” koja u Web donosi tzv. “Event-driven Programming”, tj. izvršavanje naredbi programskog jezika inicirano nekim događajem. Web Forme uključuju velik broj programabilnih serverskih komponenti kao npr. Calendar Control, Data Grid i mnoge druge kompleksne objekte korisničkog Web sučelja. Druga bitna komponenta .NET-a jesu “Web Services”, koja omogućuje Web serverima bilo gdje u svijetu da klijentima pruže svu svoju funkcionalnost i sadržaje pomoću SOAP standarda i XML-a, neovisno o platformi. Naravno tu je i neizostavni ADO.NET kojim je u potpunosti moderniziran rad sa bazama podataka u visoko distribuiranom okruženju poput Interneta ili Intraneta.

Potrebno predznanje

Program obrazovanja za Web dizajnera (O5) ili odgovarajuće znanje

Provjera predznanja: Provjeriti možete li sa svojim predznanjem kvalitetno pratiti edukativni sadržaj unutar nastave. Ulazni ispit za Programer Internet aplikacija – C# i ASP.NET 4.0 nalazi se na web stranici OnLine ispita ( Ulazni ispit - Osnove programiranja )

Trajanje programa

160 sati (2,5 mjeseca nastave sa 3-4 sata dnevno, radnim danom) + 20 sati izrada projekta (samostalno kod kuće ili u našim slobodnim učionicama, te radnim subotama od 9.30 do 12.30, )

Uvjerenje

Uvjerenje o usavršavanju, javni dokument kojim se zvanje upisuje u radnu knjižicu

Vrsta obrazovanja

Usavršavanje

Samostalni knjigovođa

Svake godine u Hrvatskoj se otvori gotovo 10.000 novih tvrtki koje moraju voditi knjigovodstvene zapise u skladu sa zakonom, što stvara veliku potražnju za kvalifi ciranim knjigovođama i samostalnim knjigovođama. 
Izvor: vjesnik.hr

Uvod

Želite li steći praktična i konkretna znanja za samostalno vođenje knjiga poduzeća ili obrta. Želite li u relativno kratkom roku postati nosilac vrlo traženog zvanja – Samostalni knjigovođa, toplo preporučamo istoimeni program obrazovanja. 
Program obrazovanja Samostalni knjigovođa namijenjen je polaznicima koji se po prvi put susreću s knjigovodstvom kao i onim polaznicima koji već rade na knjigovodstvenim poslovima, a žele proširiti svoja znanja i usavršiti se u određenim područjima. Po završetku edukacije moći ćete samostalno voditi poslovne knjige u vlastitom poduzeću ili obrtu, odnosno steći kvalifikacije za pronalazak boljeg posla. 
Teoretski dio nastave usmjeren je na stjecanje znanja o evidentiranju poslovnih događaja u poslovnim knjigama i sastavljanju temeljnih financijskih izvještaja. Praktični dio nastave osmišljen je na način da se usvojena znanja iz knjigovodstva primjene na računalu korištenjem knjigovodstvenog programa (IPOS). Osim vođenja poslovnih knjiga u IPOS-u, naučit ćete koristiti temeljni softver, neophodan u suvremenom vođenju uredskog poslovanja (Word, Excel, Internet).

Cilj

Ovaj Program obrazovanja predstavlja cjelovit paket naobrazbe koji će omogućiti polaznicima da savladaju knjiženja poslovnih događaja u skladu s važećim zakonskim propisima, izrađuju razne vrste obračuna pa sve do toga da samostalno analiziraju temeljne financijske izvještaje na temelju određenih pokazatelja. Dakle, cilj je osposobiti polaznike za vođenje knjigovodstvenih poslova jednog poduzeća ili obrta.

Potrebno predznanje

Nije potrebno

Trajanje programa

215 sati (4 mjeseca nastave sa 3-4 sata dnevno, radnim danom)

Uvjerenje

Uvjerenje o usavršavanju, javni dokument kojim se zvanje upisuje u radnu knjižicu

Vrsta obrazovanja

Usavršavanje

Serviser osobnih računala

Tijekom 2008. godine u Hrvatskoj i državama Adriatic regije prodano je više od 1.000.000 novih računala. 
Izvor IDC Adriatics

Uvod

Prodaja računala iz godine u godinu raste, a samim time i potreba za certificiranim serviserima osobnih računala. Današnje tržište rada suviše je turbulentno za klasični sustav obrazovanja koji se sporo prilagođava potrebama. 

Prepoznajući takve trendove i konstantno surađujući sa burzama rada i vodećim poslodavcima, Algebra je razvila program obrazovanja verificiran od strane Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa, koji će vas osposobiti za jedan od najtraženijih poslova na tržištu.

Cilj ovog programa obrazovanjaje pružiti polazniku dovoljna znanja i vještine kako bi mogao brzo i učinkovito obavljati servis osobnih računala. Program je bogat primjerima iz prakse i vježbama koje zorno prikazuju realne probleme s kojima se serviser susreće, tako da je vrlo koristan i serviserima početnicima i onima sa dugogodišnjom praksom.

Polaznici programa upoznaju se sa računalnim hardverom, administracijom operativnog sustava, osnovama računalnih mreža, dijagnostikom kvarova i možda najvažnije u njihovom budućem ili sadašnjem poslu, kontaktu i priustupu korisniku.

Dodatna vrijednost programa je i njegova usklađenost sa CompTIA A+ nastavnim planom što polazniku omogućuje polaganje ispita i stjecanje najprestižnijeg međunarodnog certifikata za računalni hardver (A+).

Ovaj program če Vam omogućiti da postanete profesionalni serviser računala i računalnih sustava kakvog traži tržište rada.

Cilj

Cilj ovog programa obrazovanja je pružiti polazniku dovoljna znanja i vještine kako bi mogao brzo i učinkovito obavljati servis osobnih računala. 

Program je bogat primjerima iz prakse i vježbama koje zorno prikazuju realne probleme s kojima se serviser susreće, tako da je vrlo koristan i serviserima početnicima i onima sa dugogodišnjom praksom. Polaznici programa upoznaju se sa računalnim hardverom, administracijom operativnog sustava, osnovama računalnih mreža, dijagnostikom kvarova i možda najvažnije u njihovom budućem ili sadašnjem poslu, kontaktu i pristupu korisniku.

Partner programa:

assman

Tvrtke Algebra i ASSMANN elektronika pružaju svojim korisnicima vrhunsku edukaciju i vrhunsku opremu za strukturno kabliranje informatičkih mreža.

Tijekom poslijednjih petnaestak godina obje firme su se izborile za jedinstven status na hrvatskom tržištu usluga i roba;  Algebra kao vodeći informatički edukacijski centar u Hrvatskoj i ASSMANN elektronika kao jedan od lidera u distribuciji opreme za strukturno kabliranje informatičkih mreža.

Veliki asortiman opreme poznatih svjetskih proizvođača kao što su Panduit, Belden, Digitus, Rehau i drugi; veliko skladište u Zagrebu kao i suradnja sa stručnim institucijama omogućuju korisnicima besprijekornu uslugu pri izboru i isporuci pasivne informatičke opreme.

Potrebno predznanje

Program obrazovanja Računalni operator ili odgovarajuća znanja i vještine

Trajanje programa

140 školskih sati

Uvjerenje

Uvjerenje o osposobljavanju, javni dokument kojim se zvanje upisuje u radnu knjižicu

Vrsta obrazovanja

Osposobljavanje

Sistemski i mrežni administrator

Sistemski administrator je jedno od 5 najoglašavanijih radnih mjesta u kategoriji 'Računarstvo i internet' i ima najveći trend porasta potražnje među IT zanimanjima u proteklih pet godina. 
Izvor: MojPosao.net

Uvod

Stalnom informatizacijom društva, kojoj smo svjedoci proteklih godina, javlja se sve veća potreba za školovanim informatičkim kadrom. Uz razne korisničke aplikacije koje mnoge struke koriste u svakodnevnom radu, kvalitetno održavanje računalnog sustava iziskuje sve više znanja. Ono što je zajedničko grafičarima, CAD specijalistima, web dizajnerima, programerima i svim drugim korisnicima klijentskog računalnog softwarea je operacijski sustav koji sve to omogućava. U ovom kontekstu prije svega govorimo o Microsoft Windows operacijskom sustavu na klijentskim računalima, ali i o mrežnoj infrastrukturi unutar tvrtke bez koje je današnje poslovanje gotovo nezamislivo. Budući da je sama nabavka opreme i softvera relativno jednostavan zadatak, pravi se problemi i zahtjevi postavljaju pred stručnjake čiji je posao osigurati siguran i nesmetan rad, kako svakog korisničkog računala tako i mreže u cjelini. Stručnjaci sa znanjima sistemskih i mrežnih administratora su danas jedni od najtraženijih u domaćem okruženju, ali i svijetu. Upravo uslijed povećanja potrebe za kvalitetnim ljudima su programi obrazovanja koji svojim sadržajem pokrivaju ovo područje, u skupini najpopularnijih i najtraženijih edukacijskih proizvoda. Također, želeći ostat u korak s vremenom te budućim administratorima pružiti sigurnost upravljanja najnovijim tehnologijama, program je usklađen sa najnovijim Microsoft operativnim sustavima (Windows Vista, Windows 7, Windows server 2008).

Dodatna vrijednost programa je i njegova usklađenost sa CompTIA Server+nastavnim planom što polazniku omogućuje polaganje ispita i prestižnog međunarodnog certifikata za servere (Server+).

Cilj

Uspješnim završetkom ovog programa obrazovanja polaznici stječu teoretsko i praktično znanje iz administracije operativnih sustava i računalnih mreža, te konfiguracije i administracije MS Windows domene. Polaznik će nakon odslušanih seminara znati postaviti i održavati manju mrežu računala te instalirati i otklanjati probleme u radu na radnim stanicama sa MS Windows Vista, Windows 7 operacijskim sustavom. Također će znati i postaviti Windows domenu baziranu na Windows 2008 poslužitelju koja je u današnjem vremenu okosnica sigurne mreže bilo koje kompanije . Ovim programom obrazovanja polaznici stječu znanja i vještine potrebna za praćenje profesionalnih MOC (Microsoft Official Curriculum) seminara koji polaznike pripremaju za polaganje ispita za stjecanje MCTS (Microsoft Technology Specialist) i MCITP (Microsoft Certified IT Professional) certifikata. Najpopularnija edukacija u tom području je IT PRO: server administrator akademija.

Partner programa:

assman

Tvrtke Algebra i ASSMANN elektronika pružaju svojim korisnicima vrhunsku edukaciju i vrhunsku opremu za strukturno kabliranje informatičkih mreža.

Tijekom poslijednjih petnaestak godina obje firme su se izborile za jedinstven status na hrvatskom tržištu usluga i roba;  Algebra kao vodeći informatički edukacijski centar u Hrvatskoj i ASSMANN elektronika kao jedan od lidera u distribuciji opreme za strukturno kabliranje informatičkih mreža.

Veliki asortiman opreme poznatih svjetskih proizvođača kao što su Panduit, Belden, Digitus, Rehau i drugi; veliko skladište u Zagrebu kao i suradnja sa stručnim institucijama omogućuju korisnicima besprijekornu uslugu pri izboru i isporuci pasivne informatičke opreme.

Potrebno predznanje

Program usavršavanja ECDL operater ili odgovarajuća znanja i vještine

Trajanje programa

120 školskih sati

Uvjerenje

Uvjerenje o usavršavanju, javni dokument kojim se zvanje upisuje u radnu knjižicu

Vrsta obrazovanja

usavršavanje

Specijalist za računalne mreže

CCNA Akademija

Povećanjem broja radnih mjesta i domaćinstava gdje se koriste računala, raste i potreba za njihovom međusobnom komunikacijom, tj. umrežavanjem. Razvojem mrežne infrastrukture na lokalnoj i svjetskoj razini, naglo raste potreba za specifi čnim tehničkim vještinama. CCNA Akademija je program obrazovanja koji polaznicima daje znanja i vještine potrebne za dizajniranje, izgradnju i održavanje manjih i srednje velikih računalnih mreža.

 

 

O programu

"CCNA certifikat koji se stječe polaganjem završnog ispita programa, već nekoliko godina slovi kao jedan od najpopularnijih IT certifikata za početnike koji žele izgraditi svoju karijeru u području informatičkih tehnologija."

Nastavni program CCNA Akademije predstavlja čvrst temelj u svladavanju znanja i vještina te primjene istih u području mrežnih tehnologija. Osim teorijskih koncepata, poseban je naglasak na praktičnoj primjeni stečenih znanja. U posebno opremljenom laboratoriju, polaznici imaju pristup mrežnoj opremi potrebnoj za odradu svih vježbi predviđenih ovim programom.

Prema najnovijem nastavnom planu (v 4.0), program obuhvaća 280 školskih sati (nastava u učionici, laboratorijske vježbe, e-learning), organiziranih u 4 modula, tijekom kojih se prolazi iscrpan pregled vrsta i načina umrežavanja, od osnova do naprednih aplikacija i servisa. Nastava je prilagođena i poslovnim korisnicima (održavanje nastave u jutarnjim, večernjim i vikend terminima), a cijeli program traje od četiri do šest mjeseci ovisno o odabranom tempu nastave.

Sadržaj CCNA programa

CCNA Exploration program organiziran je u četiri modula ukupnog trajanja od 280 školskih sati. Ukupna satnica se odnosi na predavanja u učionici/laboratoriju, vježbe u laboratoriju, samostalno učenje kroz online materijale, online ispite, odradu vježbi na simulatoru i pristup mrežnoj opremi putem NetLaba.


Osnovni sadržaj CCNA modula:

Modul 1 - Osnove računalnih mreža (Network fundamentals) (demo poglavlje)
Pedavanja i vježbe: 50 sati u učionici/laboratoriju
Samostalno učenje: 20 sati (online sadržaj, NetLab simulator, ispiti)

 • mrežna komunikacija, protokoli, topologije, standardi
 • OSI model i slojevi OSI modela
 • mrežno adresiranje, podmreže, VLSM
 • Ethernet, infrastrukturni mrežni uređaji
 • TCP/IP
 • mrežno kalibriranje
 • uvod u Cisco IOS

Modul 2 - Usmjerenički uređaji i usmjeravanje (Routing Protocols and Concepts) (demo poglavlje)
Predavanja i vježbe: 50 sati u učionici/laboratoriju
Samostalno učenje: 20 sati (online sadržaj, NetLab simulator, ispiti)

 • uvod u usmjeravanje paketa
 • statičko usmjeravanje
 • usmjernički algoritmi
 • dinamički usmjernički protokoli
 • RIPv1 i RIPv2
 • usmjerničke petlje
 • EIGRP
 • OSPF

Modul 3 - Preklopnici i bežićne tehnologije (LAN switching and wireless) (demo poglavlje)
Predavanja i vježbe: 30-40 sati u učionici/laboratoriju
Samostalno učenje: 30-40 sati (online sadržaj, NetLab simulator, ispiti)

 • dizajn lokalnih mreža
 • konfiguracija preklopnika
 • podešavanje sigurnosti preklopnika
 • VLAN i VTP
 • STP i petlje na drugom sloju OSI modela
 • usmjeravanje između VLAN-ova
 • WLAN topologija i sigurnost
 • konfiguracija bežićnog preklopnika

Modul 4 - Pristup na WAN (Accessing the WAN)
Predavanja i vježbe: 40-50 sati u učionici/laboratoriju
Samostalno učenje: 20-30 sati (online sadržaj, NetLab simulator, ispiti) (demo poglavlje)

 • servisi u konvergiranoj WAN mreži
 • PPP
 • Frame Relay
 • sigurnost mreže na organizacijskom nivou
 • kontrola pristupa korištenjem ACL-a
 • širokopojasne usluge i VPN
 • PAT, NAT, DHCP i IPv6
 • otkrivanje i uklanjanje problema u mrežama organizacija
 • nadgledanje i dokumentiranje mreža

Značajke programa

 • Program od 280 školskih sati (nastavni plan - v 4.0)
 • Male grupe (10-16 polaznika)
 • Predavači sa višegodišnjim iskustvom i CCAI certifikatima
 • Vrhunski opremljen Cisco laboratorij
 • Individualne laboratorijske vježbe i simulatori za dodatno vježbanje
 • Posebno pripremljen izvedbeni plan za vremenski učinkovitu nastavu
 • Termini nastave posebno prilagođeni i zaposlenima (večernji i vikend termin)
 • Za polaznike koji zadovoljavaju uvjete, završni certifikacijski ispit uključen je u cijenu
 • Darujemo godišnju pretplatu na informatički časopis "Mreža"
 • Po završetku programa, upis zvanja "Specijalist za računalne mreže" u radnu knjižicu

Ispiti i certifikacija

Tijekom svakog modula polaznici polažu više ispita kojima se vrednuje napredak, a na kraju svakog modula polažu završni ispit. Svi ispiti su na engleskom jeziku i polažu se na Ciscovoj web stranici. Predavači mogu s polaznicima analizirati pogreške na ispitu te usporediti rezultate polaznika na ispitu s prosjekom svih Cisco mrežnih akademija u svijetu. Po završetku predavanja i nakon položena sva četiri završna ispita, polaznici mogu pristupiti polaganju certifikacijskog, CCNA ispita (640-802).

• Međunarodno priznati certifikat - Cisco Certified Network Associate

Program CCNA Akademije je verificiran od strane Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa, čime se zvanje “Specijalist za računalne mreže” upisuje u radnu knjižicu. Pravo upisa zvanja u radnu knjižicu imaju osobe sa završenom minimalno 4-godišnjom srednjom školom (Ovo pravo ostvaruju kandidati sa minimalno završenom 4-godišnjom srednjom školom. Samo polaznici sa 3-godišnjom srednjom školom dodatno trebaju završiti i program obrazovanjaRačunalni operator – osposobljavanje).

• Upis programa usavršavanja u radnu knjižicu - “Specijalist za računalne mreže”

Provjera predznanja za upis na CCNA akademiju

Za upis na CCNA akademiju, pored pasivnog korištenja engleskog jezika, potrebno je imati određenih znanja i vještina u radu s računalom. Neophodno je iskustvo u radu s računalom koje obuhvaća vrlo dobro služenje tipkovnicom i mišem, dobro poznavanje logike rada računala, poznavanje funkcija Windows operativnog sustava, poznavanje glavnih dijelova računala (hardvera), te poznavanje osnovnih termina računalnih mreža.

Kako bismo budućim polaznicima akademije olakšali procjenu predznanja, preporučamo kratko testiranje od 20 pitanja u ukupnom trajanju od 15 minuta. Potrebno je registrirati se ovdje , odabrati vrstu ispita (Ulazni ispit – CCNA akademija) i pristupiti polaganju istog. Uspješnim polaganjem ispita (više od 70%), kandidat ima dovoljno predznanja za praćenje gradiva i pohađanje vježbi same akademije. Ispit je namijenjen kao alat u samoprocjeni predznanja kandidata i uspješno nije preduvjet za upis na akademiju.


Za polaznike drugih Cisco mrežnih akademija

Nastavni program CCNA akademije Učilište Algebra je verificaralo pri Ministarstvu znanosti, obrazovanja i športa kao program usavršavanja Specijalist za računalne mreže. Kao i za ostale verificirane programe po uspješnom završetku obrazovanja i položenoj završnoj provjeri i ovdje se izdaje javna isprava: Uvjerenje o usavršavanjukoje osigurava upis zvanja u radnu knjižicu.

Budući da je nastavni plan CCNA mrežne akademije strogo propisan, polaznici koji pohađaju ovaj program  u drugim Cisco akademijama mogu obrazovanje završiti u Algebri i ostvariti pravo upisa zvanja u radnu knjižicu. Kako bi ostvarili ovo pravo polaznici trebaju ispunjavati uvjete* propisane programom i zakonom te u kontroliranim uvjetima Algebra ispitnog centra položiti završnu provjeru znanja(CCNA ispit).

Postupak ostvarivanja prava upisa zvanja u radnu knjižicu za polaznike drugih Cisco mrežnih akademija uključuje

 • Sređivanje potrebne dokumentacije
 • Polaganje CCNA certifikacijskog ispita u Algebra ispitnom centru

* Ovo pravo ostvaruju kandidati sa minimalno završenom 4-godišnjom srednjom školom ili 3-godišnjom srednjom školom i završenim programom obrazovanjaRačunalni operator – osposobljavanje

Web Dizajner

Sadržaj programa obrazovanja

za detaljan opis kliknite na naziv seminara

Zašto je Algebra najbolji odabir?

 • Upis zvanja u radnu knjižicu
 • Program autoriziran od strane Adobea
 • Svaki polaznik dobiva knjižicu popusta kojom ostvaruje popuste od 5-20% na pojedine seminare.

Jeste li znali?

Zanimanje WEB dizajner zauzima 3. mjesto na listi najtraženijih zanimanja u kategoriji 'Računarstvo i internet' u proteklih sedam godina"

Uvod

Pojava i popularnost Interneta otvorila je nove mogućnosti komunikacije i osvajanja tržišta. Trgovanje posredstvom Interneta ne poznaje granice. Na tom prostoru identifikacija se ostvaruje pomoću teksta, slike i zvuka koji se kombiniraju u raznim oblicima animacije, pokretnih slika i dinamičkih objekata. Izgled i raspored prezentiranih materijala, pored sadržaja vrlo je bitan uvjet posjećenosti Internet stranica o čemu ovisi i uspješnost u ostvarivanju tržišnih ciljeva postavljenih prethodno odluci o predstavljanju na Internetu. Računalni operatori za oblikovanje Internet stranica - WEB dizajneri kreiraju identitete kojima se privatne i pravne osobe predstavljaju na Internetu. Njihov zadatak je osmišljavanje strukture i načina predstavljanja, kreiranje vizualnih identiteta, reklamnih poruka, video i zvučnih zapisa te aktivnih formulara za interakciju/komunikaciju sa posjetiteljima.

Cilj

Osposobiti polaznike za samostalno pripremanje, dizajniranje i izradu sadržaja za Web (od početne ideje, preuzimanja materijala, odabira tehnologija, osmišljanja funkcionalnosti, priprema slike…) osmišljavanje i izradu vektorskih animacija, korištenje i izbor odgovarajućih web alata za izradu Web stranica kao povezane i smislene cjeline, te publiciranje istih na Web server i njihovo završno testiranje i provjeru.

Potrebno predznanje

Poznavanje operativnog sustava MS Windows (P01), dobro rukovanje mišem i snalaženje u radu s mapama (folder) i dokumentima (file), dobro služenje i poznavanje principa rada Interneta (P18)

Provjera predznanja: Provjeriti možete li sa svojim predznanjem kvalitetno pratiti edukativni sadržaj unutar nastave. Ulazni ispit za Web dizajner nalazi se na web stranici OnLine ispita ( Ulazni ispit - Web Dizajn )

Trajanje programa

160 sati (3 mjeseca nastave sa 3-4 sata dnevno, radnim danom)

Uvjerenje

Uvjerenje o osposobljavanju, javni dokument kojim se zvanje upisuje u radnu knjižicu, Adobe Certificate of Achievement: Adobe Web Site Designer

Vrsta obrazovanja

Osposobljavanje

Podijelite na društvenim mrežama:

Share |

Prijava za polaznike: prijavite se za pristup materijalima

Obavijesti i dokumenti nastavne novosti

 • Cjeloživotno obrazovanje

  Cjeloživotno obrazovanje podrazumijeva: stjecanje i osuvremenjivanje svih vrsta sposobnosti, interesa, znanja i kvalifikacija…

 • Započeo upisni rok

  Poštovani, Tehničko učilište Vinkovci  upisuju polaznike  za sljedeća zanimanja:   - ekonomist - komercijalist…