1. Preskočite na izbornik
 2. Preskočite na sadržaj
 3. Preskočite na podnožje

Knjigovođa

Sadržaj programa obrazovanja

za detaljan opis kliknite na naziv seminara

 

Zašto je Algebra najbolji odabir?

 • Upis zvanja u radnu knjižicu
 • Naglasak na primjerima iz prakse
 • Svaki polaznik dobiva knjižicu popusta kojom ostvaruje popuste od 5-20% na pojedine seminare.

Jeste li znali?

Svake godine u Hrvatskoj se otvori gotovo 10.000 novih tvrtki koje moraju voditi knjigovodstvene zapise u skladu sa zakonom, što stvara veliku potražnju za kvalifi ciranim knjigovođama i samostalnim knjigovođama. 
Izvor: vjesnik.hr

 

Uvod

 

Knjigovodstveni službenici ili knjigovođe izrađuju, ispostavljuju, ažuriraju, vode i arhiviraju financijsku i nefinancijsku dokumentaciju u raznim institucijama u državnoj upravi, u nevladinim organizacijama, u financijskim institucijama kao što su banke, štedionice i osiguravajuća društva te u poduzećima s proizvodnom, uslužnom ili trgovinskom djelatnošću. Nakon obrade podataka, knjigovođe sastavljaju izvješća kojima se služe interni korisnici (zaposleni, management) i eksterni korisnici (vlasnici, banke, poslovni partneri, ulagači, revizori, vladine organizacije i dr.).Kako se radi o obradi velike količine podataka, uvođenje informatičke tehnologije, odnosno računala s odgovarajučim programom, u uredsko i ostala poslovanja koja su u izravnoj ili neizravnoj vezi s knjigovodstvom znatno olakšava poslove knjigovođa. Sve se više poduzeća koristi opremom i informaciskim sustavima u kojima se dokumenti i podaci pohranjuju tako da budu drzo i neposredno dostupni knjigovođama, ali i drugim korisnicima ovih podataka.

 

 

Cilj

Osigurati polazniku potrebna znanja i vještine za obavljanje posla knjigovođe u modernom poslovnom okruženju. Kroz program obrazovanja polaznik će upoznati rad na računalu te nteoretsku i praktičnu osnovu knjigovodstva te će po završetku programa biti u stanju voditi poslovne knjige u knjigovodstvenom servisu ili tvrtki uz nadzor ovlaštenog samostalnog knjigovođe.

Potrebno predznanje

Informatička znanja, posebno vladanje programima za obradu teksta i za izradu proračunskih tablica, te razvijenost matematičkih sposobnosti za knjigovođe su nužna pretpostavka za svladavanje sve složenijih tehnologija obrade podataka.

Trajanje programa

130 sati (2 mjeseca nastave)

Uvjerenje

Uvjerenje o osposobljavanju, javni dokument kojim se zvanje upisuje u radnu knjižicu

Vrsta obrazovanja

Osposobljavanje

Podijelite na društvenim mrežama:

Share |

Prijava za polaznike: prijavite se za pristup materijalima

Obavijesti i dokumenti nastavne novosti

 • Cjeloživotno obrazovanje

  Cjeloživotno obrazovanje podrazumijeva: stjecanje i osuvremenjivanje svih vrsta sposobnosti, interesa, znanja i kvalifikacija…

 • Započeo upisni rok

  Poštovani, Tehničko učilište Vinkovci  upisuju polaznike  za sljedeća zanimanja:   - ekonomist - komercijalist…