1. Preskočite na izbornik
  2. Preskočite na sadržaj
  3. Preskočite na podnožje

Računalni programer internet aplikacija

Sadržaj programa obrazovanja

za detaljan opis kliknite na naziv seminara

Jeste li znali?

Programer i programer internet aplikacija zauzimaju apsolutno 1. mjesto najtraženijih zanimanja u kategoriji 'Računarstvo i internet' u proteklih sedam godina. 
Izvor: MojPosao.net 

Uvod

Prema posljednjim podacima broj korisnika Interneta u svijetu bliži se broju od 1.1 milijarde. To je ogromno tržište koje svakodnevno raste golemom brzinom, dobrim dijelom i zahvaljujući sve većem broju web orijentiranih aplikacija. Današnji rad na računalu daleko je napredovao i njegova osnovna značajka je prisutnost na internetu, što znači da nitko više ne radi na svojoj 'radnoj površini' ili Desktopu. Programiranje web orijentiranih aplikacija postalo je toliko popularno i zahvaljujući naprednim mogućnostima web preglednika unutar kojih se web aplikacije prikazuju. Po mnogima najbolji programski jezik koji je kreiran upravo na temeljima .NET arhitekture za razvoj web orijentiranih aplikacija je C# (C Sharp). C# je preuzeo sve prednosti i kvalitete Visual Basic-a i dodao ih na C++, zadržavajući njegovu moć i fleksibilnost. Sa novim .NET Framework 4.0 i ASP.NET 4.0 tehnologijom, Microsoft je otišao još jedan korak dalje, pruživši mogućnost web programerima izrađivati još kvalitetnije aplikacije uz dramatično smanjivanje pisanja koda.

Cilj

ASP.NET 4.0 je dio Microsoft .NET Framework 4.0 tehnologije, nasljednika revolucionarno nove razvojne platforme. Jedna od glavnih odlika ASP.NET-a je tehnologija nazvana “Web Forms” koja u Web donosi tzv. “Event-driven Programming”, tj. izvršavanje naredbi programskog jezika inicirano nekim događajem. Web Forme uključuju velik broj programabilnih serverskih komponenti kao npr. Calendar Control, Data Grid i mnoge druge kompleksne objekte korisničkog Web sučelja. Druga bitna komponenta .NET-a jesu “Web Services”, koja omogućuje Web serverima bilo gdje u svijetu da klijentima pruže svu svoju funkcionalnost i sadržaje pomoću SOAP standarda i XML-a, neovisno o platformi. Naravno tu je i neizostavni ADO.NET kojim je u potpunosti moderniziran rad sa bazama podataka u visoko distribuiranom okruženju poput Interneta ili Intraneta.

Potrebno predznanje

Program obrazovanja za Web dizajnera (O5) ili odgovarajuće znanje

Provjera predznanja: Provjeriti možete li sa svojim predznanjem kvalitetno pratiti edukativni sadržaj unutar nastave. Ulazni ispit za Programer Internet aplikacija – C# i ASP.NET 4.0 nalazi se na web stranici OnLine ispita ( Ulazni ispit - Osnove programiranja )

Trajanje programa

160 sati (2,5 mjeseca nastave sa 3-4 sata dnevno, radnim danom) + 20 sati izrada projekta (samostalno kod kuće ili u našim slobodnim učionicama, te radnim subotama od 9.30 do 12.30, )

Uvjerenje

Uvjerenje o usavršavanju, javni dokument kojim se zvanje upisuje u radnu knjižicu

Vrsta obrazovanja

Usavršavanje

Podijelite na društvenim mrežama:

Share |

Prijava za polaznike: prijavite se za pristup materijalima

Obavijesti i dokumenti nastavne novosti

  • Cjeloživotno obrazovanje

    Cjeloživotno obrazovanje podrazumijeva: stjecanje i osuvremenjivanje svih vrsta sposobnosti, interesa, znanja i kvalifikacija…

  • Započeo upisni rok

    Poštovani, Tehničko učilište Vinkovci  upisuju polaznike  za sljedeća zanimanja:   - ekonomist - komercijalist…