1. Preskočite na izbornik
  2. Preskočite na sadržaj
  3. Preskočite na podnožje

Samostalni knjigovođa

Svake godine u Hrvatskoj se otvori gotovo 10.000 novih tvrtki koje moraju voditi knjigovodstvene zapise u skladu sa zakonom, što stvara veliku potražnju za kvalifi ciranim knjigovođama i samostalnim knjigovođama. 
Izvor: vjesnik.hr

Uvod

Želite li steći praktična i konkretna znanja za samostalno vođenje knjiga poduzeća ili obrta. Želite li u relativno kratkom roku postati nosilac vrlo traženog zvanja – Samostalni knjigovođa, toplo preporučamo istoimeni program obrazovanja. 
Program obrazovanja Samostalni knjigovođa namijenjen je polaznicima koji se po prvi put susreću s knjigovodstvom kao i onim polaznicima koji već rade na knjigovodstvenim poslovima, a žele proširiti svoja znanja i usavršiti se u određenim područjima. Po završetku edukacije moći ćete samostalno voditi poslovne knjige u vlastitom poduzeću ili obrtu, odnosno steći kvalifikacije za pronalazak boljeg posla. 
Teoretski dio nastave usmjeren je na stjecanje znanja o evidentiranju poslovnih događaja u poslovnim knjigama i sastavljanju temeljnih financijskih izvještaja. Praktični dio nastave osmišljen je na način da se usvojena znanja iz knjigovodstva primjene na računalu korištenjem knjigovodstvenog programa (IPOS). Osim vođenja poslovnih knjiga u IPOS-u, naučit ćete koristiti temeljni softver, neophodan u suvremenom vođenju uredskog poslovanja (Word, Excel, Internet).

Cilj

Ovaj Program obrazovanja predstavlja cjelovit paket naobrazbe koji će omogućiti polaznicima da savladaju knjiženja poslovnih događaja u skladu s važećim zakonskim propisima, izrađuju razne vrste obračuna pa sve do toga da samostalno analiziraju temeljne financijske izvještaje na temelju određenih pokazatelja. Dakle, cilj je osposobiti polaznike za vođenje knjigovodstvenih poslova jednog poduzeća ili obrta.

Potrebno predznanje

Nije potrebno

Trajanje programa

215 sati (4 mjeseca nastave sa 3-4 sata dnevno, radnim danom)

Uvjerenje

Uvjerenje o usavršavanju, javni dokument kojim se zvanje upisuje u radnu knjižicu

Vrsta obrazovanja

Usavršavanje

Podijelite na društvenim mrežama:

Share |

Prijava za polaznike: prijavite se za pristup materijalima

Obavijesti i dokumenti nastavne novosti

  • Cjeloživotno obrazovanje

    Cjeloživotno obrazovanje podrazumijeva: stjecanje i osuvremenjivanje svih vrsta sposobnosti, interesa, znanja i kvalifikacija…

  • Započeo upisni rok

    Poštovani, Tehničko učilište Vinkovci  upisuju polaznike  za sljedeća zanimanja:   - ekonomist - komercijalist…