1. Preskočite na izbornik
  2. Preskočite na sadržaj
  3. Preskočite na podnožje

Sistemski i mrežni administrator

Sistemski administrator je jedno od 5 najoglašavanijih radnih mjesta u kategoriji 'Računarstvo i internet' i ima najveći trend porasta potražnje među IT zanimanjima u proteklih pet godina. 
Izvor: MojPosao.net

Uvod

Stalnom informatizacijom društva, kojoj smo svjedoci proteklih godina, javlja se sve veća potreba za školovanim informatičkim kadrom. Uz razne korisničke aplikacije koje mnoge struke koriste u svakodnevnom radu, kvalitetno održavanje računalnog sustava iziskuje sve više znanja. Ono što je zajedničko grafičarima, CAD specijalistima, web dizajnerima, programerima i svim drugim korisnicima klijentskog računalnog softwarea je operacijski sustav koji sve to omogućava. U ovom kontekstu prije svega govorimo o Microsoft Windows operacijskom sustavu na klijentskim računalima, ali i o mrežnoj infrastrukturi unutar tvrtke bez koje je današnje poslovanje gotovo nezamislivo. Budući da je sama nabavka opreme i softvera relativno jednostavan zadatak, pravi se problemi i zahtjevi postavljaju pred stručnjake čiji je posao osigurati siguran i nesmetan rad, kako svakog korisničkog računala tako i mreže u cjelini. Stručnjaci sa znanjima sistemskih i mrežnih administratora su danas jedni od najtraženijih u domaćem okruženju, ali i svijetu. Upravo uslijed povećanja potrebe za kvalitetnim ljudima su programi obrazovanja koji svojim sadržajem pokrivaju ovo područje, u skupini najpopularnijih i najtraženijih edukacijskih proizvoda. Također, želeći ostat u korak s vremenom te budućim administratorima pružiti sigurnost upravljanja najnovijim tehnologijama, program je usklađen sa najnovijim Microsoft operativnim sustavima (Windows Vista, Windows 7, Windows server 2008).

Dodatna vrijednost programa je i njegova usklađenost sa CompTIA Server+nastavnim planom što polazniku omogućuje polaganje ispita i prestižnog međunarodnog certifikata za servere (Server+).

Cilj

Uspješnim završetkom ovog programa obrazovanja polaznici stječu teoretsko i praktično znanje iz administracije operativnih sustava i računalnih mreža, te konfiguracije i administracije MS Windows domene. Polaznik će nakon odslušanih seminara znati postaviti i održavati manju mrežu računala te instalirati i otklanjati probleme u radu na radnim stanicama sa MS Windows Vista, Windows 7 operacijskim sustavom. Također će znati i postaviti Windows domenu baziranu na Windows 2008 poslužitelju koja je u današnjem vremenu okosnica sigurne mreže bilo koje kompanije . Ovim programom obrazovanja polaznici stječu znanja i vještine potrebna za praćenje profesionalnih MOC (Microsoft Official Curriculum) seminara koji polaznike pripremaju za polaganje ispita za stjecanje MCTS (Microsoft Technology Specialist) i MCITP (Microsoft Certified IT Professional) certifikata. Najpopularnija edukacija u tom području je IT PRO: server administrator akademija.

Partner programa:

assman

Tvrtke Algebra i ASSMANN elektronika pružaju svojim korisnicima vrhunsku edukaciju i vrhunsku opremu za strukturno kabliranje informatičkih mreža.

Tijekom poslijednjih petnaestak godina obje firme su se izborile za jedinstven status na hrvatskom tržištu usluga i roba;  Algebra kao vodeći informatički edukacijski centar u Hrvatskoj i ASSMANN elektronika kao jedan od lidera u distribuciji opreme za strukturno kabliranje informatičkih mreža.

Veliki asortiman opreme poznatih svjetskih proizvođača kao što su Panduit, Belden, Digitus, Rehau i drugi; veliko skladište u Zagrebu kao i suradnja sa stručnim institucijama omogućuju korisnicima besprijekornu uslugu pri izboru i isporuci pasivne informatičke opreme.

Potrebno predznanje

Program usavršavanja ECDL operater ili odgovarajuća znanja i vještine

Trajanje programa

120 školskih sati

Uvjerenje

Uvjerenje o usavršavanju, javni dokument kojim se zvanje upisuje u radnu knjižicu

Vrsta obrazovanja

usavršavanje

Podijelite na društvenim mrežama:

Share |

Prijava za polaznike: prijavite se za pristup materijalima

Obavijesti i dokumenti nastavne novosti

  • Cjeloživotno obrazovanje

    Cjeloživotno obrazovanje podrazumijeva: stjecanje i osuvremenjivanje svih vrsta sposobnosti, interesa, znanja i kvalifikacija…

  • Započeo upisni rok

    Poštovani, Tehničko učilište Vinkovci  upisuju polaznike  za sljedeća zanimanja:   - ekonomist - komercijalist…