1. Preskočite na izbornik
 2. Preskočite na sadržaj
 3. Preskočite na podnožje

Web Dizajner

Sadržaj programa obrazovanja

za detaljan opis kliknite na naziv seminara

Zašto je Algebra najbolji odabir?

 • Upis zvanja u radnu knjižicu
 • Program autoriziran od strane Adobea
 • Svaki polaznik dobiva knjižicu popusta kojom ostvaruje popuste od 5-20% na pojedine seminare.

Jeste li znali?

Zanimanje WEB dizajner zauzima 3. mjesto na listi najtraženijih zanimanja u kategoriji 'Računarstvo i internet' u proteklih sedam godina"

Uvod

Pojava i popularnost Interneta otvorila je nove mogućnosti komunikacije i osvajanja tržišta. Trgovanje posredstvom Interneta ne poznaje granice. Na tom prostoru identifikacija se ostvaruje pomoću teksta, slike i zvuka koji se kombiniraju u raznim oblicima animacije, pokretnih slika i dinamičkih objekata. Izgled i raspored prezentiranih materijala, pored sadržaja vrlo je bitan uvjet posjećenosti Internet stranica o čemu ovisi i uspješnost u ostvarivanju tržišnih ciljeva postavljenih prethodno odluci o predstavljanju na Internetu. Računalni operatori za oblikovanje Internet stranica - WEB dizajneri kreiraju identitete kojima se privatne i pravne osobe predstavljaju na Internetu. Njihov zadatak je osmišljavanje strukture i načina predstavljanja, kreiranje vizualnih identiteta, reklamnih poruka, video i zvučnih zapisa te aktivnih formulara za interakciju/komunikaciju sa posjetiteljima.

Cilj

Osposobiti polaznike za samostalno pripremanje, dizajniranje i izradu sadržaja za Web (od početne ideje, preuzimanja materijala, odabira tehnologija, osmišljanja funkcionalnosti, priprema slike…) osmišljavanje i izradu vektorskih animacija, korištenje i izbor odgovarajućih web alata za izradu Web stranica kao povezane i smislene cjeline, te publiciranje istih na Web server i njihovo završno testiranje i provjeru.

Potrebno predznanje

Poznavanje operativnog sustava MS Windows (P01), dobro rukovanje mišem i snalaženje u radu s mapama (folder) i dokumentima (file), dobro služenje i poznavanje principa rada Interneta (P18)

Provjera predznanja: Provjeriti možete li sa svojim predznanjem kvalitetno pratiti edukativni sadržaj unutar nastave. Ulazni ispit za Web dizajner nalazi se na web stranici OnLine ispita ( Ulazni ispit - Web Dizajn )

Trajanje programa

160 sati (3 mjeseca nastave sa 3-4 sata dnevno, radnim danom)

Uvjerenje

Uvjerenje o osposobljavanju, javni dokument kojim se zvanje upisuje u radnu knjižicu, Adobe Certificate of Achievement: Adobe Web Site Designer

Vrsta obrazovanja

Osposobljavanje

Podijelite na društvenim mrežama:

Share |

Prijava za polaznike: prijavite se za pristup materijalima

Obavijesti i dokumenti nastavne novosti

 • Cjeloživotno obrazovanje

  Cjeloživotno obrazovanje podrazumijeva: stjecanje i osuvremenjivanje svih vrsta sposobnosti, interesa, znanja i kvalifikacija…

 • Započeo upisni rok

  Poštovani, Tehničko učilište Vinkovci  upisuju polaznike  za sljedeća zanimanja:   - ekonomist - komercijalist…